Păreri împărțite în ceea ce privește formarea viitoarei coaliții de guvernare

sputnik.md

Blocul electoral ACUM DA PAS și Partidul Socialiștilor ar trebui să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește o eventuală coaliție pentru a răsturna de la putere actualul partid de guvernământ. De această părere este activistul Andrei Donică, candidat la alegerile parlamentare din partea Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда”. Totodată, pediatrul Mihai Stratulat, candidat din partea PDM, este de părere că nici Partidul Socialiștilor, nici blocul electoral ACUM nu ar putea să preia conducerea țării, transmite IPN.

Andrei Donică se întreabă de ce blocul ACUM și PSRM nu fac ceea ce au promis atât în campania electorală și anume schimbarea regimului. În opinia lui, cele două formațiuni ar trebui să coalizeze pentru a scoate de la guvernare Partidul Democrat, după care ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate în baza sistemului electoral proporțional.

Mihai Stratulat susține că cele două formațiuni nu au suficienți oameni capabili ca să preia conducerea țării, să formeze un guvern și să guverneze calitativ țara.

„De aceea, o să aleagă să meargă în opoziție și patru ani să continue protestul mai departe. Dacă până acum au protestat afară, unde mai plouă, mai ninge, acum o s-o facă din Parlament, unde-i cald și bine”, a spus Mihai Stratulat în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Boris Volosatâi, candidat independent, este de părere că în câteva zile se vor clarifica lucrurile în ceea ce ține de formarea unei coaliții. În opinia lui, va fi găsită o majoritate parlamentară din rândurile celor care nu au acces în legislativ pe liste de partid, dar pe circumscripțiile uninominale. „După mine, situația salvatoare pentru Republica Moldova este vectorul european, dar foarte rapid susținut printr-o poartă care este, de fapt, deschisă – apropierea de România”, consideră Boris Volosatâi.

În opinia lui, deputații ar trebui să formeze o majoritate parlamentară care ar putea garanta Republicii Moldova mișcarea înainte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*