Parlamentul a făcut bilanțul sesiunii de primăvară

Parlamentul de la Chișinău a dat publicității un raport cu privire la procesul legislativ în sesiunea de primăvară.

Potrivit statisticilor, de la începutul anului în curs, Parlamentul a adoptat în total 182 de legi, inclusiv 36 de bază și 84 de modificare și completare.

Cei mai activi la interpelări și la pus întrebări au fost deputații din opoziția comunistă (28), urmați de colegii liberal-democrați (14).

Comuniștii au avut și cele mai multe absențe, 128 la număr, dintre care 68 nemotivate. La acest capitol, PCRM este urmat de PLDM cu 72 de absențe, dintre care 20 nemotivate. Puțin mai disciplinați în contextul absențelor sunt democrații. PDM a avut în total 37 de absențe, dintre care doar trei nemotivate. PLR a înscris 58 de absențe (opt nemotivate), iar deputații au totalizat 53 de lipse dintre care 26 nemotivate.

Pe durata sesiunii de primăvară au fost organizate în total 252 de ședințe ale comisiilor parlamentare. Cele mai multe, 32 la număr, au fost organizate de Comisia economie, buget și finanțe; Comisia pentru politică externă și integrare europeană a avut 28 de ședințe; cea Juridică și imunități – 27; Agricultură și industria prelucrătoare – 26; Protecție socială, sănătate și familie – 25.

Puterea.info precizează că Parlamentul de la Chișinău numără 101 deputați. În Legislativ sunt patru fracțiuni (PCRM – 34 de mandate; PLDM – 31; PDM – 15 și PLR – 11 mandate). Zece deputați sunt neafiliați. | PUTEREA.info

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*