Parlamentul RM acuză două instituții de presă oficiale ruse de tirajarea unor știri false

Cazul expulzării celor 7 cetățeni străini, discutat la Parlament

Parlamentul R. Moldova dezminte informația distribuită, astăzi, către abonați de agențiile ruse TASS și RIA Novosti, legată de un pretins comunicat referitor la statutul pensionarilor.

Regretăm distribuirea fake news și atenționăm că un proiect de lege legat de pensionarii care locuiesc în afara țării este înregistrat în Parlament și stipulează facilități suplimentare pentru această categorie de persoane. În particular, inițiativa legislativă semnată de Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, prevede că persoanele care și-au stabilit domiciliul într-un stat cu care R. Moldova nu are încheiat un acord privind asigurările sociale, depun cererea de pensionare și actele necesare la organul teritorial de asigurare socială de la ultimul domiciliu din R. Moldova, care se înregistrează în mod obligatoriu. Autoarea argumentează propunerea prin dreptul constituțional la pensie al cetățenilor moldoveni, indiferent de viza de reședință.

Menționăm că avizul Guvernului pentru acest proiect nu este aprobat până la această oră, iar pentru intrarea în vigoare a unei legi aceasta trebuie adoptată de Parlament.

Foto: parlament.md

1 Comment

  1. Rusia sta bine la capitolul manipularii si stirilor false, asta se poate vedea si la o televiziune locala de la noi, TV8.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*