Partidul lui Năstase a DAT iarăși în bară!

A recunoscut indirect acest fapt vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusar în contextul fraudării financiare la colectarea semnăturilor pentru susținerea lui Andrei Năstase la funcția de președinte al R. Moldova.

La CEC, formațiunea a raportat la capitolul „cheltuieli” ZERO lei, afirmând că toate cheltuielile au fost suportate de membrii DA, iar funcționarii CEC afirmă că și în această situație, PDA trebuia să le indice în raport.

„Platforma DA a depus raportul financiar la CEC cu cifra “0” la capitolul cheltuieli pentru colectarea semnăturilor! Este imposibil să nu cheltui nimic. Legea obligă să declari absolut tot, combustibil, bilet de autobuz, foaie, pix, serviciile gratuite, absolut tot! Nu cred că bravul candidat a mers pe jos prin toată țara și a semnat listele cu degetul!!! Nu mai vorbim despre falsurile admise în procesul de colectare a semnăturilor!”, a scris pe o rețea de socializare deputatul democrat Sergiu Sârbu, care a precizat că PDM va sesiza CEC-ul și procuratura.

Democratul a mai adăugat că pentru fraude financiare poate fi anulată înregistrarea candidatului.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusar, a declarat pentru deschide.md că cheltuielile nu au fost declarate pe motiv că bunurile materiale folosite aparțineau fiecărui membru din echipa formațiunii.

„Banii cheltuiți erau personali. Am avut nevoie de careva cheltuieli, am scos din buzunar și am achitat. În ce modalitate eu trebuie să înregistrez acest lucru la CEC?”, a spus Slusari, recunoscând că, totuși, au fost admise anumite cheltuieli în perioada colectării semnăturilor.

„Legislația prevede că trebuie de indicat și bunurile luate temporar. Chiar dacă sunt cu titlu gratuit, acestea se înscriu într-o anexă specială. Toate cheltuielile urmau a fi contabilizate”, a declarat Andrei Volentir, membru al CEC.

Foto: evz.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*