PAS strânge bani pe Internet pentru campania electorală

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat lansarea unei platforme de donații online, prin care orice cetățean al R. Moldova și deținător de card va putea să contribuie financiar către PAS.

PAS afirmă că această modalitate de colectare de fonduri reprezintă o premieră în istoria partidelor moldovenești.

„Credem că finanțarea corectă și transparentă este ingredientul-cheie al făuririi democrației interne în partid și, în consecință, a promovării oamenilor competenți și integri care să fie capabili să aducă schimbări pozitive radicale în țară. Democrația unei țări este direct legată de finanțarea partidelor”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS.

PAS menționează că lansarea acestei platforme reprezintă o nouă etapă în democratizarea vieții politice din țară, propunând un model de finanțare transparent, corect, bazat pe donații mici, în totală opoziție cu abordarea altor partide politice, care se finanțează din surse obscure. PAS consideră că adoptarea unui asemenea model de către celelalte partide ar asigura o concurență echitabilă a proiectelor politice.

Foto: unpaspentru.md

3 Comments

  1. Sa fim seriosi, cine doneaza apentru partide? Cine din simplii cetateni are bani de cheltuit pentru politicieni? Maia ne are pe toti de prosti? E evident ca are bani murdari de undeva si doar iincearca asa sa-i spele.

  2. Cica finantare trensaprenta. Nu stiu cita transparenta va fi cu colectarea pe internet, aind in vedere ca identitatea poate fi ascunsa mult mai usor.

  3. PAS spala banii primiti din finantari obscure, acum tot ai lor vor finanta ca si cum prin internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*