Pavel Filip a discutat la telefon cu Petro Poroșenko

gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, în seara zilei de ieri, o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

În cadrul discuției, oficialii au remarcat caracterul intens al dialogului politic dintre RM și Ucraina şi au confirmat interesul ambelor țări pentru promovarea continuă a acestuia prin organizarea unor acțiuni comune în perioada apropiată.

O atenție aparte a fost acordată colaborării la frontiera de stat, în special controlului în comun în punctele de trecere a frontierei, fiind exprimată disponibilitatea pentru extinderea acestei practici. 

Pavel Filip și Petro Poroșenko au discutat despre interacțiunea celor două țări în cadrul organizațiilor internaționale. Președintele Ucrainei a mulțumit RM pentru co-autorarea și susținerea Rezoluției inițiate de Ucraina privind militarizarea Crimeii, care a fost adoptată de Adunarea Generala a ONU la 17 decembrie curent.

Pavel Filip şi Petro Poroşenko au făcut un schimb de opinii şi pe marginea evoluției situației din cele două state și din regiune. O atenție aparte a fost acordată reglementării transnistrene, fiind remarcați pașii Guvernului d la Chișinău în această direcție.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*