Pavel Filip: Europa este despre oameni, nu despre geopolitică

gov.md

Premierul Pavel Filip a declarant ieri, la inaugurarea Orășelului European 2019, că Europa nu este despre geopolitică, ci despre oameni, este un model de dezvoltare bazat pe democrație, libertate și înțelegere.

„Europa este nu doar o destinație, Europa este un drum. Noi ne dorim aderarea la Uniunea Europeană, aceasta este destinația noastră. Apropierea de Uniunea Europeană nu se face prin declarații, pancarte și vuvuzele. Apropierea de Uniunea Europeană se face prin fapte concrete, în fiecare zi”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a accentuat că trebuie să gândim și să acționăm în stilul valorilor europene. Iar Europa condamnă astăzi pe toți cei care se pronunță pentru distrugere, lichidare, anihilare. Europa construiește democrație, libertate și înțelegere. Și acest lucru trebuie să-l înțeleagă și politicienii.

„Haideți să devenim europeni prin gândire și acțiuni, nu prin declarații. Să fim europeni făcându-ne meseria cu dedicație, acționând cu responsabilitate și fiind mai toleranți și mai buni. Haideți în fiecare zi, împreună, să construim Europa aici, acasă, în Moldova”, a mai spus Filip.

Orășelul European este deschis în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală în perioada 11 și 12 mai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*