Pavel Filip: în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi

Perspectivele dialogului strategic moldo-american, procesul de implementare a reformelor în R. Moldova și prioritățile pentru asigurarea stabilității la nivel regional au fost discutate, în seara zilei de ieri, de premierul Pavel Filip și reprezentanții Consiliului Atlantic – vicepreședintele Damon Wilson și Ambasadorii Alexander Vershbow și John Herbst.

Pavel Filip a relatat despre programul activ de reforme implementat în R. Moldova, menționând că în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi și creșterea semnificativă a popularității UE, potrivit Serviciului de presă al Guvernului. Premierul a accentuat importanța unei comunicări deschise și permanente cu partenerii străini, pentru a putea fi evaluată clar evoluția lucrurilor în țara noastră.

Vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a apreciat determinarea Guvernului în realizarea reformelor, în special în continuarea reformării sectorului justiției și în lupta împotriva corupției.

Reprezentanții centrului au subliniat, totodată, că susțin angajamentul constructiv al SUA de a rezolva problemele existente la nivel regional și de a asigur stabilitatea. În acest sens, Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care se desfășoară la Chișinău, constituie o sursă de inspirație pentru elaborarea unei strategii pe termen lung.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. De data asta is de acord cu cele spuse mai sus. Sa nu fost progrese, UE si partenerii externi nu ne mai dadeau atitea bani.

  2. S-au stabilit încrederea partenerilor externi, dar hai să vedem că și cetățenii obțin o încredere deplină în Guvernare. Hai să vedem miliardul furat recuperat, să-i arestați pe toți cei vinovați și aici nu ar trebui să conteze culoarea politică sau banii care îi au. Au greșit să fie buni să răspundă.

  3. Inainte daca economia era in minus nici un partener nu se uita la noi,acum daca a crescut la 4% cu ajutorul guvernarii actuale, avem si incredere si sustinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*