Pavel Filip: Polonia rămâne unul din susținătorii activi ai parcursului european al R. Moldova

Polonia rămâne unul dintre cei mai activi susținători ai parcursului european al Republicii Moldova, dar și un real investitor, inclusiv financiar, în diverse proiecte și reforme în cadrul Programului de Asistență pentru Dezvoltare. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu președintele Senatului Republicii Polone, Stanisław Karczewski, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Președintele Senatului Poloniei, Stanisław Karczewski, a spus că Polonia va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova și dorește să împartă din experiența sa acumulată în acest sens. Oficialul a mulțumit autorităților moldovenești pentru sprijinul acordat diasporei poloneze din Republica Moldova. În prezent, în Moldova locuiesc circa 20 de mii de etnici polonezi.

Pavel Filip și Stanislaw Karczewski s-au pronunțat pentru dinamizarea schimburilor comerciale, științifice, culturale, dar și turistice și au apreciat importanța relațiilor interumane. Un rol aparte în asigurarea bunei comunicări între state o au și cele patru consulate onorifice ale Moldovei în Republica Polonă.

Polonia ocupă locul opt printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, fiind un lider printre țările UE la importul vinurilor moldovenești. Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri polonezi să investească în Moldova. În prezent, cel mai mare investitor polonez este o companie de producere a zahărului, cu investiții de peste 15 milioane de dolari.

Foto: gov.md

2 Comments

  1. Moldova are parte de sustinere din partea Poloniei de mai mult timp. Fiind unul dintre cei mai principali parteneri, Republica Moldova cu siguranta va face tot posibilul sa nu ii dezamageasca.

  2. Datorită colaborării intensive cu Polonia, cred că e posibil faptul de prelua eficient experiența bună a țării menționate în parcursul integrării europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*