Pavel Filip: R. Moldova este pregătită pentru mai multe investiţii

R. Moldova este pregătită pentru mai multe investiţii, atât din partea capitalului autohton, cât şi străin. Există toate motivele pentru a avea încredere în perspectivele de business ale ţării noastre.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip într-un interviu acordat agenției Moldpres.

Pavel Filip a spus că a fost înregistrată o creştere economică de 3,5-4% estimată pentru 2017.

În prima jumătate a anului trecut, investiţiile au sporit cu 2,5%; pentru perioada ianuarie – octombrie 2017 a fost înregistrată o creştere de circa 18% a veniturilor bugetare. Fiscul a înregistrat venituri mai mari cu 2,3 miliarde în ultimele 10 luni ale lui 2017, adică un plus de 25%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, s spus Filip.

Premierul a menționat că a fost relaxat cadrul legal pentru mediul de afaceri, a fost sprijinit micii antreprenori prin programe de tip PARE 1+1, PNAET, Fondul de Garantare a Creditelor, Programul „Femei în Afaceri” și a fost crescută atractivitatea Zonelor Economice Libere.

Pavel Filip a mai spus că relaţia instituţională foarte bună cu FMI a permis restructurarea sectorului bancar şi consolidarea bazelor creşterii economice.

„Toate evaluările sunt pe plus, iar perspectiva este una pozitivă. R. Moldova este pregătită pentru mai multe investiţii, atât din partea capitalului autohton, cât şi străin. Există toate motivele pentru a avea încredere în perspectivele de business ale ţării noastre”, a conchis premierul Pavel Filip.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*