Păzea! Maia Sandu și Andrei Năstase pun în aplicare un „carusel” cu care vor încerca să prostească electoratul

Atât Maia Sandu cât și Andrei Năstase au declarat în repetate rânduri în ultimul timp despre așa-numita fraudare a alegerilor prezidențiale de către guvernare încă înainte de organizarea acestora. Niciunul însă nu a vorbit despre faptul cum anume ei vor frauda aceste alegeri și cum vor încerca să încalce cadrul legal chiar din prima zi a perioadei electorale. 

Iar matematica e foarte simplă, chiar dacă mulți moldoveni nu vor înțelege aceasta, iar zeci de mii dintre ei vor cădea astfel în plasa unor escroci politici.

Probabil toți țin minte declarația a trei partide politice – PLDM, PAS și PPDA de la începutul lunii august când anunțau că vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale. Marei majorități a cetățenilor anume acest lucru le-a rămas în memorie, chiar dacă cele trei partide au menționat mai în șoaptă că acest unic candidat va fi decis ulterior. Până la urmă, deși oamenii așteaptă un candidat comun al celor trei partide (dacă mai putem numi partid PLDM), de fapt vor fi cel puțin doi – Maia Sandu și Andrei Năstase. Iar miercuri, 31 august, vor fi create grupuri de inițiativă în favoarea acestora. Adică, în favoarea fiecăruia în mod separat.

Dacă pentru cineva nu e clar ce vor să obțină prin asta, răspunsul e foarte simplu – să mintă zeci de mii de cetățeni moldoveni ca mai apoi să folosească semnăturile acestora în scopuri politice înguste. „Caruselul” va funcționa cam în felul următor – Maia Sandu va aduna 15 mii de semnături și Andrei Năstase la fel. Apoi unul din ei se va retrage în favoarea celuilalt, iar cel care va rămâne în cursă se va lăuda prin toată presa controlată de Țopa și Filat că uite el are 30 de mii de semnături, în timp ce ceilalți candidați au câte 15 mii. Adică el e de două ori mai bun decât ceilalți. Cu alte cuvinte are patru…

Asta chiar dacă din punct de vedere politic lucrurile nu stau deloc așa. Pentru că este clar că cel puțin o jumătate din cei care vor semna pentru Năstase nu ar vota în veci pentru Maia Sandu care le-a închis școlile din sat, a lăsat fără de lucru profesori și fără niciun viitor zeci de mii de tineri. Și viceversa – puțini din votanții Maiei Sandu ar semna pentru finul oligarhului fugar Victor Țopa, care l-a ajutat să fure Moldova încă din anii 2000 și care a spălat banii clanului mafiot prin intermediul mamei sale pe care acum a lăsat-o să moară în sărăcie.

Bineînțeles, până la alegeri multe se pot întâmpla, inclusiv ca cei doi să nu se poată înțelege și să candideze separat sabotând astfel orice încercare a dreptei de a se uni și distrugând speranțale unei părți importante a electoratului. Cert este că în acest caz populara zicală ”hoțul strigă prindeți hoțul!” e mai valabilă ca oricând.

Politics.md

Foto: sortv.info.md

4 Comments

  1. Manipularile din partea acestor doi au inceput odata cu aparitia lor pe scena politica. Insusi ei sunt manipulatori, deoarece unul este proiectul lui Filat, iar altul a lui Topa. Miliardul la sigur s-a furat cu ajutorul lor.

  2. Actiunea de prostire a electoratului demult merge. Sper ca datorita carnetelului lui Platon, in curand sa vedem inchisa si sanctionata presa pe care o plateau din banii BEM pentru PR politic…

  3. Maia Nastase de mult prostesc electoratul, ei au asteptari mari de la populatia pe care o manipuleaza, chiar daca toti vedem jocurile murdare pe care ei le realizeaza, inclusiv aceea cu candidatul unic, care nu e chiar asa de unic

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*