PD: ne abținem să comentăm speculațiile

Partidul Democrat din Moldova a difuzat o declarație în care menționează că a luat act de informațiile furnizate de instituțiile de drept din Moldova și Ucraina, în privința unei tentative de asasinat la adresa lui Vlad Plahotniuc, liderul partidului.

„Condamnăm cu fermitate acest act criminal și așteptăm ca instituțiile de drept să-și facă în continuare datoria cu profesionalism și să-i depisteze pe toți cei implicați, inclusiv pe cei care au comandat asasinatul”, se arată în declarația citată.

PDM a anunțat că se abține, la această etapă, în a comenta speculațiile în privința scopului celor care au pus la cale acest atentat.

„Urmărim cu multă atenție comunicările oficiale ale autorităților din cele doua țări și evoluția investigației în acest caz”, potrivit comunicatului.

Amintim că la 7 aprilie a.c., în Ucraina și R. Moldova, au fost reținute mai multe persoane, membri ai unei grupări criminale internaționale, care urmau să realizeze un plan de lichidare a lui Vlad Plahotniuc. Omorul ar fi fost comandat inclusiv de persoane din Moscova, iar autorii atentatului ar fi primit o recompensă de 200 mii USD. Poliția moldovenească, în timpul perchezițiilor operate la Chișinău, a ridicat mai multe arme și muniții, inclusiv aruncătoare de grenade și pistoale cu amortizoare. Organele de drept au monitorizat grupul criminal de la finele anului trecut.

Foto: pdm.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*