PD și PPE au pus „batista pe țambalul” propagandei

Parlamentul a adoptat în două lecturi, joi, modificarea Codului Audiovizualului, care își propun ca obiectiv eliminarea propagandei din spațiul informațional din R. Moldova.

Modificările au fost formulate într-o inițiativă de deputații PD și cei din PPE. Pentru adoptarea modificărilor Codului Audiovizualului au votat 61 de deputați. PCRM și PSRM au criticat modificările, iar președintele Igor Dodon a declarat că nu va promulga noile prevederi.

Modificările prevăd limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul R. Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Ele au drept obiectiv principal lupta cu propaganda şi manipularea din exteriorul ţării, care poate aduce grave prejudicii securităţii informaţionale a statului şi cetăţenilor săi.

Noile prevederi se referă strict la limitări ce ţin de emisiunile informativ-analitice şi nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul R. Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de TV din afara ţării care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Foto: parlament.md

1 Comment

  1. În sfîrșit avem o guvernare care nu doar vorbește dar și face, bravo PD-ului pentru faptul că chiar luptă cu propaganda de la kremlin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*