PDM a lansat o invitație repetată la dialog Blocului ACUM. Poziția ACUM, neschimbată

independent.md

Consiliul executiv al Partidului Democrat lansează o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare și este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru, transmite IPN.

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a declarat, joi, la un briefing de presă, că reprezentanții blocului ACUM sunt așteptați la discuții în zilele următoare, până duminică. Dacă nici această invitație nu va fi acceptată, PDM va convoca repetat, săptămâna viitoare, Comitetul executiv al formațiunii pentru a decide acțiunile viitoare.

Întrebat dacă PDM ar fi gata să discute o coaliție cu Partidul Socialiștilor sau cu Partidul Șor, Andrian Candu a spus că, la această etapă, nu sunt examinate alte posibilități decât cea enunțată, adică discuții cu Blocul ACUM.

Blocul ACUM tratează cu refuz și ce-a de-a doua invitație a PDM la dialog pentru formarea majorității parlamentare. Potrivit reprezentantului blocului, Sergiu Litvinenco, poziția ACUM rămâne neschimbată: blocul nu poartă negocieri cu „cei care sunt responsabili de capturarea statului”.

Amintim că ACUM a refuzat prima invitație la dialog a democraților, dar și propunerea PSRM. Liderii blocului au amintit că, înainte de alegeri, toți candidații ACUM la funcția de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și anti-europene, iar acum este timpul ca aceste angajamente să fie respectate.

După alegerile din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate în noul Parlament, PDM – 30, Blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de fotolii de deputat, Partidul Politic Şor – 7, iar trei deputați au acces independent.

1 Comment

  1. clownii astia au facut agitatie si vint, dar nu sunt in stare de a lua decizii pentru a crea oportunitati pentru cetateni, pentru ei e ceva normal vesnica opozitie cind nu trebuie sa faci nimic si dor sa critici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*