PDM propune majorarea salariilor angajaților din primării cu până la 50%

Salariile angajaților autorităților publice locale (APL), respectiv primari și personalul din primării, preponderent din comune, vor crește cu până la 50%, începând cu luna august a anului curent. Inițiativa a fost comunicată de vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii, transmite IPN.

Potrivit vicepreședintelui PDM, în următoarele săptămâni urmează să fie aprobate în două lecturi, două proiecte de lege care vor face posibilă distribuirea a circa 26 milioane de lei în acest scop, pentru al doilea semestru al anului curent. Banii vor fi alocați din bugetul de stat. De anul viitor însă, mijloacele vor fi generate de alte „soluții tehnice”.

Referindu-se la problema asigurării cu apă potabilă și canalizare, PDM intenționează să inițieze un proiect, începând cu 2019, care să asigure cu apă și canalizare localitățile Republicii Moldova. Potrivit lui Vladimir Cebotari, cele mai problematice regiuni în acest sens sunt: Edineț, Drochia, Glodeni, dar și Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, etc.

Vladimir Cebotari spune că banii vor fi alocați din bugetele naționale, dar și de partenerii de dezvoltare care și-au arătat disponibilitatea de a interveni. Deocamdată, nu se cunoaște ce sumă este preconizată pentru implementarea proiectului.

3 Comments

  1. În primării acum sunt salarii mizere, mai ales la sate, dar de lucru – cât duce trenul! Trebuia demult mărite salariile totuși!

  2. Un partid politic care activeaza masiv pentru interesele cetatenilor si de cind se afla la guvernare, face tot posibilul ca sa imbunatateasca situatia din stat , cu diferite proiecte de succes ( Prima Casa , Drumuri Bune …)dar si cu majorari salariale!

  3. Cred că e o inițiativă excelentă, or priarii și funcționarii uneori din fucționari, sunt cel mai rău salariați, iată asta grijă de popor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*