Pe cine au pus miza comuniștii din Bălți

Partidul Comuniștilor din R. Moldova l-a înaintat pe Octavian Mahu în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți, transmite Puterea.info.

Candidatura acestuia, precum și lista candidaților comuniști pentru Consiliul Municipal Bălți au fost înregistrate la CEC-ul local. După tragerea la sorți, candidatul communist pentru Primărie va figura în buletinele de vot cu numărul unu. De asemenea, în buletinele de vot și PCRM va avea numărul unu.

După ce, la finele anului trecut, ex-primarul de Bălți, Vasili Panciuk, a ales funcția de deputat în Parlament în schimbul celei de primar, viceprimarul Octavian Mahu a fost desemnat primar intermar. De altfel, Mahu a fost promovat intens în ultimii ani de presa pro-comunistă locală, deținând și în trecut funcția de primar interimar.

Recent, Mahu a insistat pe demiterea viceprimarului de Bălți – comunistul Aleksandr Usatâi, care a fost suspectat de „flirt” cu socialiștii lui Dodon. Este posibil ca ultimul să candideze în alegerile din 14 iunie la funcția de primar din partea PSRM.

Precizăm că, la alegerile locale din 2011, candidatura lui Mahu pentru Primăria Bălți a fost schimbată în ultimul moment cu cea a lui Vasili Panciuk. PCRM l-a făcut pe Panciuc (care nu este membru de partid) să renunțe la madantul de deputat pentru a „trage” garnitura comunistă la Bălți.

Octavian Mahu (37 de ani), originar din orașul Fălești, este jurist de profesie. Anterior, a activat în diferite structuri ale fiscului. A fost şef al secţiei juridice a Primăriei Bălţi, iar din 2006 până în 2010 – reprezentant al Guvernului la Bălţi. Este menbru al PCRM din 2001.

Foto: HotNews.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*