Perioada electorală a început în Moldova

dcnews.ro

Perioada electorală pentru alegerile parlamentare 24 februarie 2019 începe astăzi, 10 decembrie și se va finaliza odată cu data confirmării rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituțională.

Programul calendaristic cuprinde informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali despre particularitățile participării la vot în baza sistemului electoral mixt. De asemenea, constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare.

Desemnarea candidaților pentru funcția de deputat și înregistrarea acestora în calitate de concurenți electorali va începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 26 decembrie curent.

Campania electorală, pentru toți concurenții înscriși în cursă, atât de către CEC, la nivel național, cât și de către consiliile electorale, în circumscripțiile uninominale, va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor – pe 25 ianuarie 2019.

Comisia Electorală Centrală atenționează că orice acțiune de agitație electorală, până la începerea oficială a campaniei electorale, reprezintă o încălcare a legislației electorale.

IPN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*