Permis de 1000 de euro fals, depistat la graniță

Polițiștii de frontieră au depistat la controlul suplimentar un permis de conducere falsificat, care urma să fie folosit în Portugalia de către un cetățean moldovean. Bărbatul ar fi perfectat documentul contra sumei de 1000 de euro.

Recent, pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Sculeni s-a apropiat mijlocul de transport ce efectua curse ocazionale pe itinerarul R. Moldova – Portugalia.

Polițiștii de frontieră în timp ce își îndeplineau misiunea de serviciu, verificând documentele de călătorie, au remarcat un comportament agitat la un pasager – moldovean de 36 de ani. În urma profilului de risc acesta a fost supus controlului suplimentar, fiind solicitat să prezinte toate documentele și alte bunuri deținute. Din portmoneul personal, bărbatul a oferit spre examinare un permis de conducere emis de autoritățile naționale pentru toate categoriile de transport. Cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat prezența unor semne caracteristici unui document contrafăcut.

Bărbatul a comunicat că nu cunoaște despre fals, însă a precizat că și-a perfectat permisul acum patru ani, prin intermediul unei cunoștințe contra sumei de o mie de euro. Persoana riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Foto: border.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*