Peste 8500 de veterani ai războiului din Afganistan vor fi decorați

army.md

Peste 8 500 de veterani ai războiului din Afganistan vor primi Crucea comemorativă „Participant la acțiunile de luptă din Afganistan (1979-1989)”.

Distincţia va fi oferită în cadrul unor ceremonii, organizate pe întreg teritoriul ţării, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare sovietice din Afganistan, precum și în scopul stimulării veteranilor de război — participanți la acțiunile de luptă din Afganistan (1979-1989).

Crucea comemorativă, elaborată de către Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan a Republicii Moldova, în comun cu Comisia Naţională de Heraldică, a fost confecţionată de către „Attributum” S.R.L. Pentru realizarea acesteia au fost cheltuiţi circa două milioane de lei din bugetul de stat.

Ministerul Apărării, responsabil de organizarea festivităţilor, a distribuit distincţiile în centrele militar-teritoriale Bălţi, Cahul, Căuşeni, Chişinău, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Soroca, Străşeni, Taraclia şi Ungheni.

Potrivit unei dispoziții a Guvernului, în acest an, în RM vor avea loc o serie de activităţi de comemorare a celor căzuţi în Războiul din Afganistan, cum ar fi: ceremonii de decorare a veteranilor cu distincţia „Crucea comemorativă Participant la acţiunile de luptă din Afganistan 1979-1989”, mitinguri, concerte, servicii divine, instalarea plăcilor comemorative în unele instituţii de învăţământ ș.a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*