Petru Bogatu: Rămânerea R. Moldova în CSI este contraproductivă

Analistul politic, Petru Bogatu, consideră că retragerea Ucrainei din CSI despre care a anunțat recent președintele Petro Poroșenko creează o nouă situație geopolitică pentru R. Moldova.

„Moldova, odată cu retragerea iminentă a  Ucrainei, nu mai are un hotar comun cu CSI. Prezența noastră în acest surogat sovietic nu ne-a adus niciun beneficiu, din contră, a fost folosită de Rusia pentru a justifica ocupația militară a Transnistriei. Moscova a invocat caracterul special al legăturilor noastre istorice pentru a rămâne la Nistru”, a menționat Petru Bogatu la Prime tv.

Potrivit analistului, în lipsa Kievului și fără un hotar comun, prezența R. Moldova în CSI nu e doar inutilă, ci și contraproductivă.

„Rămânerea noastră în CSI în spatele Ucrainei ar fi un gest inamical față de Kiev care ne-a dat de înțeles, cu ocazia vizitei lui Pavel Filip, că ne este și aliat, și pavăză în fața amenințărilor ruse”, susține Petru Bogatu.

Foto: prime.md

2 Comments

  1. Este un subiect destul de delicat și nu trebuie tratat cu superficialitate, trebuie de calculat bine care pot fi urmările, inclusiv cele financiare, pînă a face acest pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*