Pierde RM sau nu regimul de vize cu UE? Răspunsul comisarului Hahn

Comisarul pentru negocieri de extindere și buna vecinătate, Johannes Hahn a spus, fiind întrebat dacă Moldova ar putea pierde liberalizarea vizelor, acest subiect „nu e o chestiune discutată în prezent”.

„Moldova promovează în mod activ cetățenia moldovenească, de exemplu în regiunea Golfului, din motive economice. Dar nu avem dovezi care să ne permită să vedem cine obține cetățenia Republicii Moldova, nu suntem la curent cu nume sau cine primește cetățenie moldovenească care dă dreptul la călătorie în Europa fără viză”, a spus Hahn într-un interviu pentru europalibera.org.

Oficialul european a declarat că Bruxellesul își dorește să obțină mai multe informații, dovezi, mai multă transparență, deoarece, în general, suntem foarte îngrijorați de anumite măsuri prin care se oferă cetățenie.

Dacă vor fi găsite dovezi, decizia depinde de statele membre.

„Există în toate acordurile noastre o așa-numită clauză de suspendare dacă există anumite evoluții care contravin spiritului liberalizării vizelor. Dar, din nou, în prezent nimic nu este prevăzut sau discutat în acest sens”, a precizat Johannes Hahn.

Foto: diepresse.com

3 Comments

  1. Nimeni nu va pierde nimic. Atâta timp ne-am dorit acest lucru și acum pur și simplu e o aberație spusă de Năstase, că vom pierde regimul de vize.

  2. Chestia cu pierdutul vizelor a fost lanată strict de opzoiție în scopul de a manipula și induce lumea în eroare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*