Plahotniuc a anunțat pe cine propune PD în funcția de ministru al Justiției

Liderul democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat, marți, în biefingul săptămânal de la PDM, că Biroul Politic al formațiunii politice a decis ca Victoria Iftodi, judecător al Curții Constituționale, va fi propusă pentru funcția de ministru al Justiției.

Plahotniuc a precizat că premierul Pavel Filip urmează să facă un demers cu această propunere către președintele Igor Dodon.

Vlad Plahotniuc a declarat că PD regretă demisia lui Alexandru Tănase și îi respectă decizia.

Amintim că Alexandru Tănase a anunțat duminică într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare că demisionează din funcția de ministru Justiției. Anunțul de demisie a fost făcut în contextul publicării unei înregistrări telefonice dintre el, pe atunci președinte al Curții Constituțional, și omul de afaceri Veaceslav Platon, care a fost condamnat pentru spălare de bani.

Victoria Iftodi are 49 de ani. A fost viceministru al Justiției (2003-2004), ministru al Justiției (2004-2006); reprezentant al Guvernului în relațiile cu Parlamentul și Curtea Constituțională (2003-2006). A fost ambasadoare în Franța; membru al Consiliului de Integritate al ANI (2016 – mai 2017). A fost numită judecător la Curtea Constituțională în mai 2017.

Foto: constcourt.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*