Plahotniuc de 48 de ori, Maia Sandu – 28 de ori…

gsp.ro

Cel de-al treilea raport de monitorizare a comportamentului mass-media în perioada electorală pentru alegerile parlamentare arată că cea mai mare vizibilitate din punctul de vedere al frecvenței și duratei aparițiilor în imagini și al intervențiilor directe în știri, emisiuni și dezbateri au avut-o Partidul Democrat (PD) – 478 de ori; Partidul Socialiștilor (PSRM) – 282 de ori; Blocul electoral ACUM – 227 de ori; Partidul Politic Șor – 192 de ori; și Partidul Liberal (PL) – 103 ori.

Dintre candidații în circumscripțiile uninominale, cei mai mediatizați au fost Vladimir Plahotniuc (afiliat PDM) – 48 de ori, Andrei Năstase (afiliat Blocului ACUM) – 45 de ori; Maia Sandu (afiliată Blocului ACUM) – 28 de ori; Călin Vieru (independent)- 25 de ori și Constantin Țutu (afiliat PDM) – de 19 ori.

Dintre instituțiile de stat, președintele Dodon și reprezentanții Președinției dețin întâietatea, atât din punct de vedere al frecvenței aparițiilor, cât și al duratei intervențiilor directe.

Cât privește tonalitatea reflectării concurenților electorali, de cele mai mute ori, de tonalitate pozitivă au beneficiat concurenții electorali în circumscripția națională PDM, urmați de PSRM și Partidul Șor. În același timp, PDM și Blocul ACUM au apărut în cele mai multe materiale cu tonalitatea negativă.

Raportul de monitorizare a comportamentului mass-media în perioada electorală pentru alegerile parlamentare a fost  elaborat de CJI și API.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*