PLDM și-a amintit de Filat

noi.md

Într-o declarație de presă, PLDM se arată îngrijorat profund de evoluția primejdioasa a justiției din R. Moldova, referindu-se, în speță, la judecarea celui de-al doilea dosar intentat fostului premier Vlad Filat.

„Cerem un proces deschis, echitabil și transparent”, se arată în declarația PLDM.

PLDM condamnă vehement felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II și cere stoparea imediată a abuzurilor. Fiecare cetățean al acestui stat are dreptul la o justiție corectă, unde să îi fie respectate drepturile și să fie tratat cu respect, nepărtinire și profesionalism.

În această săptămână, fostul premier Filat a compărut într-un al doilea dosar penal pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

În 2016, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, bani care ar fi provenit de la BEM. Filat pledează nevinovat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*