PLDM vrea ca Filat să rămână deputat

Un grup de deputați din fracțiunea parlamentară a PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită ca judecătorii să se expună asupra constituționalității ridicării mandatului de deputat care îi aparține lui Vlad Filat.

Deputații solicită Curții Constituționale să examineze sesizarea în regim prioritar, să suspende Hotărârea Parlamentului din 15 decembrie a.c. privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament și să o declare neconstituțională.

Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu a depus și o cerere la CEC prin care a solicitat amânarea examinării subiectului în partea ce ține de mandatul lui Vlad Filat, până la pronunțarea unei hotărâri de către Curtea Constituțională.

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat în iunie a.c. la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. După decizia Parlamentului din 15 decembrie, mandatul lui Filat urma să fie preluat de Loretta Handrabura, dar aceasta a refuzat. Următorul pe lista PLDM este Simion Grişciuc.

Foto: captură video

10 Comments

  1. mai zicem ca nu se vand oamenii, la cate otkaturi au primit ei, e si normal ca si-l apara pe “al lor”, de altfel, o sa se trezeasca si ei cu procurorii la poarta, ca n-o sa fie toata viata deputati!

  2. Cum asa (…), sa furi miliarde, sa privatizezi jumatate de Moldova, sa distrugi o tara intreaga si inca sa ramii deputat?? Asta numai cu niste politicieni filatisti e posibil…

  3. Asta-i rusine mare fratilor, el ar fi trebuie de mult să renunte la mandat, asa cum se face peste tot, există careva suspiciuni? renuntă de bună voie, singur, repet suspiciuni, da la noi ăsta-i condamnat și îl vor cu mandat și gata

  4. Astia din PLDM si-au pierdut cu totul rusinea aparandu-l pe Filat. Si cum dupa asta vor ca lumea sa mai aiba incredere in ei?

  5. Ridicatii mandatu si inca vrio citeva milioane de lei … care deputat oameni buni ? mai avem nevoie oare de asa deputati ?

  6. Filat multe ce vrea, noi de asta nu avem nevoie, și așa e cel mai corect, el e criminal, a făcut mai mult ca toți cei care stau la pușcărie, ar fi o rușine mare pentru stat să-l mai țină deputat.

  7. Si voi mai ascultati ce spun idiotii aceste din PLDM? Cum ii mai ascultati daca ei cer acest lucru dupa ce au furat miliardul, ei mai au obrazul sa o faca?

  8. Cu ce scop, aore sa ramina Filat deputat? Oare puscaria ii va parea altfel daca ramine deputat sau PLDM-ul au in ei planuri de a scoate hotul de dupa gratii?!

  9. Dar poate Premier il vor? Chiar de a fost demis odata pentru coruptie… da poate chiar Presedinte daca oricum Maia lui nu s-a ispravit 😀 Tara de minune b…

  10. Da mulțumim PLDM și PAS că vreți hoțul la conducerea statului. Poate să ieșim cu toții să vă alungăm de la conducerea statului idi… ce sunteți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*