Poroșenko acuză că Rusia se implică în procesele electorale din Ucraina și Moldova

n4.md

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko susţine că Rusia a început deja să se implice în procesele electorale din Ucraina şi din Republica Moldova, adăugând că Moscova foloseşte mijloacele moderne de informare pentru a discredita liderii de la Kiev şi Chişinău, informează agenţia UNIAN.

„Pentru Ucraina şi Moldova, anul 2019 este foarte important. Se vor desfăşura alegeri cu o importanţă fundamentală pentru Parlamentul Republicii Moldova şi vor avea loc alegeri prezidenţiale şi parlamentare în Ucraina”, a afirmat vineri liderul de la Kiev.

„Din nefericire, Rusia a început să pună în aplicare scenariul de imixtiune directă în procesele electorale”, a declarat Poroşenko, cu ocazia inaugurării punctului de trecere a frontierei Palanca-Mayaky-Udobne, care a fost modernizat recent.

La ceremonia de inaugurare a participat şi premierul moldovean Pavel Filip, scrie Mediafax.

Poroşenko a mai afirmat că „Rusia încearcă să folosească tehnologiile moderne de informare, în special pentru a discredita conducerile din Ucraina şi Moldova”.

„Şi nu doar Ucraina şi Moldova, dar şi majoritatea ţărilor UE, se confruntă cu consecinţele acestei politici”, a afirmat şeful statului ucrainean.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*