Posibila denumire a noului proiect politic al lui Anatol Șalaru

Fostul liberal Anatol Șalaru a sugerat pe o rețea de socializare că nou proiect politic pe care l-a inițiat s-ar putea numi Partidul Unității Naționale (PUN).

Șalaru a explicat că denumirea este inspirată din faptul că unitatea națională este ceea ce le lipsește cel mai mult românilor din Basarabia.

„Avem drept obiectiv ca acest nou partid sa fie expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil sa își apere cetățenii și mai ales capabil să le construiască cetățenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, R. Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relațiilor internaționale și să o ducă în rândul țărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul”, a menționat Anatol Șalaru.

Fostul liberal a menționat că R. Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil sa ofere o alternativa la actuala clasă politică, un partid care sa fie acceptat ca partener de clasa politică de la București și mai ales un partid care să nu dezamăgească și sa nu-și încalce angajamentele asumate.

Recent, Anatol Șalaru a anunțat că s-a format un grup de inițiativă pentru formarea noului partid , cu doctrină creștin-conservatoare, care își propune să promoveze unionismul și integrarea europeană.

Amintim că Anatol Șalaru a demisionat, recent, din Partidul Liberal în urma unui conflict cu liderul partidului Mihai Ghimpu, care l-a acuzat că ar urmări dă distrugă partidul. Până a-și da demisia, lui Șalaru i-a fost retras sprijinul politic în Guvern, fapt care i-a permis președintelui Igor Dodon să-l demită din funcția de ministru al Apărării.

Foto: adevarul.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*