PPEM a semnat un Acord politic cu majoritatea parlamentară. Leancă preia șefia Consiliului parlamentar pro-UE

Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă, a semnat cu majoritatea parlamentară un Acord privind stabilirea unui parteneriat național pentru integrare europeană, informează Puterea.

Spicherul Andrian Candu a anunțat că Iurie Leancă va conduce Consiliul parlamentar de integrare europeană, care are experiență de ministru de Externe și de prim-ministru și care are cu un bagaj de cunoștințe și în domeniu.

La rândul său, Iurie Leancă a declarat că acordul politic vizează un parteneriat pentru modernizarea Moldovei și integrarea ei în UE.

„Am pornit de la ideea că acest obiectiv este unul național, este unul fundamental. Invitația pe care am primit-o din partea colegilor din Coaliția majoritară a rezultat din faptul că e nevoie de consolidat aceste eforturi și, totodată, pornind de la ideea că PPE are expertiza, experiența și resursele umane necesare pentru a contribui la accelerarea parcursului european. Totodată, bineînțeles, s-a mizat mult și pe faptul că dispunem de o doză de credibilitate importantă din partea noștri europeni”, a spus Iurie Leancă.

Amintim că, recent, majoritatea parlamentară a făcut o invitație la dialog și PLDM, însă acest partid a respins-o, acuzând coaliția de guvernământ de cinism.

Foto: captură privesc.eu

2 Comments

  1. Leanca asta e apreciat in Europa si de oficialii de acolo, asta ar putea fi un plus pentru R.Moldova, dar vedem ce se va reusi in urma acestei colaborari.

  2. Se consolideaza fortele Pro Europene, iaca Nastas incercind sa-l lohaneasca pe Leancă le-a facut o favoare chiar actualei guvernari deschizindu-i ochii lui Leanca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*