Pavel Filip a cerut elaborarea unui regulament unic pentru organizara odihnei copiilor

Premierul Pavel Filip a felicitat, azi, profesorii din R. Moldova cu ocazia încheierea anului școlar și pentru munca depusă. Totodată, premierul a felicitat elevii cu acest prilej și a chemat responsabilii să depună eforturi pentru buna organizare a vacanței copiilor, comunică Puterea.

În cadrul ședinței Guvernului, Filip a declarat că educația este unul dintre cele mai importante elemente importante în procesul de modernizare a țării.

„Alături de supremația legii și infrastructura care trebuie să fie dezvoltată, educația este al treilea ingredient fără de care nu poate avea loc dezvoltarea unui stat, atât mai mult când vorbim de R. Moldova și de parcursul nostru european”, a spus Pavel Filip.

Premierul a cerut responsabililor de la ministerul Educației să-i prezinte, până la finele săptămânii, un raport detaliat asupra situației cu privire la organizarea odihnei copiilor.

De asemenea, Filip șeful Guvernului a cerut să fie revizuite actele normative și regulamentele de acordare a biletelor pentru odihna copiilor, care nu au mai fost modificate de ani buni și să fie elaborat un regulament unic care să descrie și mecanismele de calculare a costului și de acordare a facilităților.

Marți, în toate școlile din R. Moldova a răsunat ultimul sunet.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. Nu am vazut pina cum ca un premier sa-si bata capul cum vor petrece copii timpul si cat de bine for fi amenajate bazele de odihna pentru cei care au finisat anul scolar. Am ipresia ca am gresit cand credeam ca e o greseala investirea acestuia in functie.

  2. Odat[ cu venirea vancaței, începe și odihna elevelor în taberele de odihnă, iar o bună organizare și regulament unic va duce la mai puține momente neplăcute

  3. Mă bucură că Guvernul Filip acorda atentie prioritara tinerilor si Copiilor… categorii nu stiu d ece neglijate d ela declararea independentei si pina azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*