Premierul Pavel Filip apropie a doua suspendare a președintelui Igor Dodon

Prim-ministrul Pavel Filip a înaintat repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremier şi ministru, după ce Preşedintele Igor Dodon a respins prima nominalizare.

În conformitate cu prevederile Constituţiei, Preşedintele este obligat a doua oară să accepte propunerile Premierului, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale în acest sens, a anunțat Guvernul.

La 21 decembrie, președintele Igor Dodon a respins candidaturile la funțiile de miniștri, invocând că „majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior”.

Amintim că liderul PD, Vlad Plahotniuc a anunțat, zilele trecute, despre remanierile din Guvern. În Cabinetul de Miniștri ar urma să se regăsească Iurie Leancă în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană, Cristina Lesnic – vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Tănase în funcția de ministru al Justiției, Chiril Gaburici – ministru al Economiei și Infrastructurii, Svetlana Cebotari – ministrul Sănătății, Liviu Volconovici – ministrul Mediului și Tudor Ulianovschi – ministru de Externe.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*