Filip s-a lăudat cu succesele Guvernului în fața unui oficial al Băncii Mondiale

Guvernul de la Chișinău a întreprins mai multe acțiuni pentru asigurarea creșterii economice și sporirea veniturilor la buget. În trimestrul doi al anului curent a fost înregistrată o creștere economică de 5,2%, iar pentru prima jumătate de an aceasta constituie 4,5%. 

Cifrele au fost menționate de premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu Satu Kahkonen, Director de țară pentru Belarus, Moldova și Ucraina.

Potrivit lui Filip, salariul mediu pe economie s-a majorat în medie cu 33%, iar pensia medie pe țară pentru prima dată a depășit minimul de existență.

Premierul a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu acordat de Banca Mondială, inclusiv tranșa de 33,7 milioane USD pentru Politicile Operaționale de Dezvoltare, alocată în iulie curent.

În prezent, portofoliul Băncii Mondiale în Moldova include 13 proiecte active cu o sumă a angajamentelor de 327  milioane USD.

Foto: gov.md

2 Comments

  1. Bine ca are cu ce se mandri si are ce povesti… Omul daca lucreaza, are tot dreptul sa se laude.. Nastase cu ce se poate lauda? Cu nimic.

  2. Și de ce să nu se laude dacă ar ecu ce. 5,2% creștere economică nu se iau din aer, asta se numește realizare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*