Premierul Filip se implică în soluționarea scandalului cu ziarul sechestrat

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass media privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul unui ziar local din Rezina.

Premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și despre rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea.

Amintim că, joi, în oraşul Rezina, la indicaţia secţiei poliţiei economice a Inspectoratului de poliţie Rezina, a fost sechestrat tirajul săptămânalului regional independent „Cuvântul” care era transportat de la tipografie la centrul de poştă din Rezina.

Organizațiile de media au calificat acest incident ca un abuz grav din partea poliţiei şi o încercare de intimidare a jurnaliştilor acestui săptămânal independent care au publicat în ultima perioadă mai multe investigaţii ce vizează conducerea raionului Rezina. De asemenea, ONG-urile au solicitat MAI să inițieze o anchetă de serviciu pe acest caz.

Potrivit ONG de media, motivul invocat de poliţia din Rezina – lipsa foii de parcurs a şoferului care transporta tirajul ziarului „Cuvântul” într-un automobil privat în raza oraşului Rezina – este unul ilegal şi reprezintă o încălcare a normelor de transport în vigoare.

Foto: gov.md

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*