Premierul și spicherul R. Moldova au transmis mesaje de condoleanțe în legătură cu moartea Regelui Mihai I

Premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu au transmis condoleanţe Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I, care s-a stins, marți, la reședința din Elveția.

Regele Mihai I avea 96 de ani.

„R. Moldova este alături de poporul român în aceste momente de profundă tristețe, exprimă compasiune familiei îndurerate și va păstra vie memoria Majestății Sale”, se menționează într-un mesaj al premierului adresat Casei Regale.

„Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se mai spune în mesaj.

Spicherul Andrian Candu, care se află într-o vizită oficială la Riga, a scris pe o rețea de socializare că este profund îndurerat de trecerea în neființă a fostului Suveran al României.

„Am aflat cu mare tristețe despre trecerea în neființă a Majestății Sale Regele Mihai al României, un OM irepetabil, care a lăsat o amprentă puternică în istoria țării. Împărtășesc marea durere a Familiei Regale și a întregului popor român pentru pierderea grea și transmit gânduri de compasiune și condoleanțe tuturor românilor. Vom păstra mereu amintirea în inimile noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris Andrian Candu.

Președinția R. Moldova nu a transmis, deocamdată, vreun mesaj în legătură cu decesul Regelui Mihai I.

Foto: radiochisinau.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*