Președintele Academiei de Științe a Moldovei, în continuare Gheorghe Duca

Academia de Științe a Moldovei (AȘM) precizează în legătură cu mai multe informații apărute în presă că acad. Gheorghe Duca nu a demisionat din funcția de președinte al Academiei, ci nu va mai avea calitatea de membru al Guvernului.

AȘM menționează că acest fapt s-a produs odată cu modificările la Codul cu privire la știință și inovare, care au intrat în vigoare, la 20 februarie a.c., potrivit cărora președintele AȘM nu va mai are calitatea de membru al Guvernului.

Anume despre aceasta a anunțat președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca la ședința de Guvern din 22 februarie în cadrul căreia a prezentat raportul de activitate al AȘM pentru 2017, care a inclus și starea actuală a științei per ansamblu.

După prezentarea raportului, președintele AȘM a făcut o declarație, în care a subliniat că acesta a fost ultima ședință de Guvern la care a participat, după o activitate în cadrul Guvernului timp de 17 ani la ședințele acestuia, în calitate de ministru al Mediului și, ulterior, de președinte al AȘM.

La ședința Guvernului de la 22 februarie, academicianului Gheorghe Duca i-a fost înmânată de către premierul Pavel Filip Diploma de gradul I a Guvernului.

Foto: moldpres.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*