Președintele Dodon convoacă noul Parlament în prima ședință

presedinte.md

După validarea rezultatelor alegerilor parlamentare, președintele Igor Dodon a anunțat într-un comunicat de presă al Președinției că va convoca ședința de constituire a noului Legislativ până la 25-26 martie.

Astfel vor începe toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați, cărora le reamintesc de înalta datorie față de Moldova pe care o au, ca demnitari, susține șeful statului.

Igor Dodon susține că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării.

„Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, afirmă Igor Dodon, care a precizat că va iniția discuții cu principalele forțe politice pentur găsirea unor soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală.

„Interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat”, este de părere Igor Dodon.

Amintim că, ieri, Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare și mandatelor deputaților aleși în scrutinul din 24 februarie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*