Președintele Igor Dodon dă de pământ cu relațiile RM-UE

Președintele Igor Dodon a criticat dur rezultatele lucrărilor Summitului Parteneriatului Estic pentru R. Moldova, menționând că acesta „a confirmat caracterul iluzoriu al integrării europene”.

„Summitul Parteneriatului Estic a confirmat că dosarul R. Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei. Dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii. Se adeverește că până acum guvernările pro-europene au promovat o geopolitică a iluziilor”, se menționează într-o declarație a președintelui Igor Dodon.

Șeful statului menționează că dacă perspectivele integrării în UE lipsesc este de înțeles că guvernarea R. Moldova utilizează retorica sa geopolitică antirusească nu atât pentru a deveni atractivă pentru Occident, ci pentru a-și crea un fundal ideologic favorabil pe intern, din considerente politice și electorale.

Igor Dodon guvernările din ultima perioadă, utilizând retorica pro-europeană falsă, au încercat să ascundă realitatea tristă, că starea de lucruri degrada și degradează continuu.

Președintele Dodon a mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul acordat R. Moldova, exprimându-și speranța că acesta va continua. Totodată, menționează Dodon, partenerii europeni, și guvernarea, și fiecare dintre noi trebuie să recunoaștem că R. Moldova trebuie să aibă o politică externă echilibrată, căci numai o astfel de politică poate aduce beneficii.

Foto: presedinte.md

2 Comments

  1. Un d… acest Dodon, UE aruncă cu milioane în RM, ne oferă suport și sprijin pentru reforme, etc, etc da d… ista continuă să f… menta, marș la putin b…

  2. Dodon ori trăiește într-o lume paralelă, rupt de la realitate, altfel nu pot să înțeleg aceste declarații, ori încearcă să manipuleze într-o manieră grosolană opinia publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*