Președintele Nicolae Timofti cere noului Parlament să adopte o nouă Constituție

Președintele Nicolae Timofti, care a participat, luni, la ședința de constituire a noului Parlament a sugerat proaspeților deputați să „modernizieze” Constituția sau chiar să adopte una nouă, transmite Puterea.info.

În discursul rostit în plenul Parlamentului, Nicolae Timofti le-a atras atenția deputaților că R. Moldova trece printr-o perioadă responsabilă, având în vedere contextul politic intern și cel regional.

„Procesele de modernizare trebuie accelerate, așa încât țara noastră să se apropie de standardele democratice și de viață ale Uniunii Europene”, a spus Timofti.

„Cetățenii trebuie să simtă că actul de exercitare a puterii se face în numele lor și pentru ei. Activitatea Parlamentului trebuie să arate o atitudine egală pentru toți oamenii”, a menționat președintele, chemând societatea la solidaritate.

Președintele a atras atenția deputaților „asupra necesității modernizării Constituției sau chiar a adoptării unei noi Legi Supreme”.

„În noul text trebuie să se regăsească formule moderne și corecte privind procedura de alegere a șefului statului, Procuratura, și altele, care să corespundă imperativelor timpurilor în care trăim”, a subliniat Nicolae Timofti.

Precizăm că, astăzi, noul Parlament, ales după alegerile din 30 noiembrie, s-a reunit în ședința de constituire. Legislativul are 101 deputați.

Foto: timpul.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*