Prima cetățenie moldovenească în schimbul investițiilor a fost acordată unui cetățean străin

unimedia.info

Președintele Igor Dodon a semnat decretul cu privire la acordarea cetățeniei R. Moldova în schimbul investițiilor unui cetățean străin.

Surse din cadrul administraţiei Președintelui au confirmat pentru Infotag că acesta este primul caz de acordare a cetățeniei moldovenești în schimbul investițiilor.

Programul corespunzător de obținere a cetățeniei în schimbul investițiilor a fost aprobat în 2018 de Guvern, care speră că în acest să atragă în țară cel puțin 1,3 mlrd. euro în următorii cinci ani.

Potrivit programului, un investitor străin poate obține cetățenia Moldovei dacă transferă în Fondul de Dezvoltare Durabilă cel puţin 100 mii de euro sau 250 mii într-un domeniu de afaceri de importanţă strategică.

Autoritățile au promis că cetățenia Republicii Moldova prin investiții va fi acordată numai solicitanţilor care corespund celor mai bune standarde internaționale. Solicitanții sunt mai întâi supuși unui control al reputaţiei economice și financiare, în patru etape, inclusiv prin Interpol, SIS, MAI şi CNA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*