Primul centru social pentru cei certați cu legea a fost deschis în Moldova

Primul Centru de reabilitare socială a persoanelor liberate de pedeapsă penală din Republica Moldova a fost inaugurat la sfârșitul acestei săptămâni în orașul Florești.

Centrul va asista cele 210 de persoane aflate în probațiune din raionul Florești să se reintegreze mai ușor în societate, să beneficieze de consiliere psihologică, să acumuleze cunoștințe și abilități profesionale noi. Centrul de la Florești este un proiect-pilot de reintegrare socială a persoanelor în probațiune.

Centrul va găzdui trei ateliere tematice: asamblarea calculatoarelor, lemnărit și ceramică, și o sală de expoziție cu vânzare a lucrărilor realizate în cadrul acestor ateliere. Persoanele aflate în probațiune vor beneficia și de programe individuale şi de grup pentru persoanele liberate de pedeapsă penală în vederea corectării comportamentului social al acestora.

Viceministrul Justiției, Sabina Cerbu, susține că Ministerul Justiției va sprijini deschiderea centrelor de reabilitare și în alte regiuni ale țării.

Potrivit datelor Oficiului Central de Probațiune al R. Moldova, în luna august a.c., se aflau în probațiune 10886 de persoane, dintre care 123 de minori. La biroul de probațiune din Florești, în luna august, erau în probațiune 210 persoane, inclusiv opt minori: 186 – cu pedepse penale, 24 – cu pedepse contravenționale. | PUTEREA.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*