Problema care îi solidarizează pe Dodon și Plahotniuc

Atât președintele PDM, Vlad Plahotniuc, cât și șeful statului Igor Dodon, liderul de facto al PSRM, au salutat semnarea celor patru protocoale dintre Chișinău și Tiraspol cu privire la soluționarea unor probleme de ordin social-economic dintre cele două maluri ale Nistrului.

„După mai bine de 10 ani, asistăm la primele progrese importante și primele rezultate concrete în discuțiile Chiṣinău-Tiraspol. Am susținut politic aceste negocieri, așa cum m-am angajat în discuțiile pe care le-am avut cu partenerii externi, iar în următoarea perioadă, PDM va acorda suportul politic necesar pentru implementarea acțiunilor agreate”, a menționat Vlad Plahotniuc, care crede că acest pas să dinamizeze negocierile în formatul „5+2”, care vor avea loc la Viena.

Președintele Igor Dodon a declarat că salută semnarea celor patru protocoale dintre Chișinău și Tiraspol, precum și deschiderea recentă a podului de peste Nistru.

„Aceste acorduri sunt rezultatul activității platformei comune privind problema transnistreană la nivelul președintelui, premierului și președintelui Parlamentului. Cred că aceasta este singura chestiune în legătură cu care nu avem dezacorduri, la nivelul acestor instituții ale statului”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că, sâmbătă, reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, George Bălan și Vitali Ignatiev, au semnat la Tighina patru decizii de protocol. Acestea urmează că garanteze și să asigure activitatea normală a școlilor moldovenești cu predare în limba română din regiunea transnistreană, accesul ţăranilor la propriile terenuri agricole aflate după traseul Dubăsari-Tiraspol, apostilarea diplomelor emise de universitățile transnistrene, restabilirea telefoniei fixe și mobile între cele două maluri ale Nistrului.

Colaj: puterea.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*