Procuratura îi dă din deget lui Renato Usatâi

Procuratura R. Moldova a calificat drept iresponsabile unele informaţii vehiculate zilele acestea în presă de anumite persoane, existând riscul să fie pusă în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice în Afganistan.

Este una din constatările Procuraturii în legătură cu apariția unor imagini video cu cei doi piloți moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan și comentarii ale unor politicieni.

Imaginile au fost făcute publice de Renato Usatâi.

Procuratura susține că acest gest ar putea să compromită acţiunile aflate în desfăşurare și dă asigurării că autorităţile moldoveneşti au manifestat şi vor manifesta maximă preocupare pentru rezolvarea, în cele mai bune condiţii, a cazului cetăţenilor moldoveni deţinuţi în calitate de ostatici în Afganistan.

„Autorităţile R. Moldova întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei vizând cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan”, se arată într-un comunicat al Procuraturii, în care se subliniază că respectivul caz are particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie.

Amintim că postul Jurnal TV a difuzat la 11 aprilie imagini cu cei doi piloți moldoveni, co-pilotul, Ion Buruiană și inginerul de bord Mihai Crihan, aflați în captivitate în Afganistan din noiembrie 2015. Imaginile ar fost furnizate postului de către Renato Usatâi. Cei doi membri ai echipajului povestesc despre condițiile grele în care sunt ținuți în captivitate în Afganistan și imploră să fie aduși în Moldova. Imaginile video ar data cu 22 decembrie 2017. Elicopterul MI17-1V ce aparținea companiei moldovenești „Valan International Cargo Charter” a fost capturat la 24 noiembrie 2015, după ce a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în Faryab, o provincie afgană controlată de talibani. Un pilot, Oleg Groza, a fost ucis atunci, iar Ion Buruiană și Mihai Crihan au fost luați ostatici.

Foto: curaj.tv

3 Comments

  1. aici imi reamintesc de filmele gent 007 sau mission imposible! si asa as vrea ca ai nostir sa faca vreo operatiune si sa-l aduca pe Usatii acasa si sa-l dea justiei!!!

  2. Din cauza lui pot fi ucisi acesti doi piloti si cine stie cand au fost facute video, poate ei deja sunt pe lumea cealata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*