Profesorii din Moldova își sărbătoresc ziua profesională

Profesorii din ţară sărbătoresc astăzi, 5 octombrie, ziua lor profesională. Cu această ocazie, conducerea ţării le-a adresat mesaje de felicitare tuturor dascălilor, prin care le mulţumeşte pentru munca depusă cu dăruire şi sacrificiu.

„Vă adresez cordiale felicitări cu ocazia zilei profesionale și să vă exprim gratitudinea pentru activitatea depusă cu dăruire și sacrificiu în numele viitorului țării și al cetățenilor ei. În societatea contemporană, spre marele nostru regret, a fi profesor nu este în vogă, nu este profitabil și avantajos. Toți însă suntem conștienți de rolul și importanța meseriei căreia vă dedicați, respectăm acel glas al vocației care, indiferent de greutăți, vă cheamă la muncă pentru a împărtăși din vastul cunoștințelor, din imensitatea sufletului, din înțelepciunea vieții”, a scris pe pagina sa de socializare şeful statului.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a mulțumit profesorilor pentru munca nobilă, dedicație și efortul depus pentru educarea tinerelor generaţii.

„Nimic nu se compară cu activitatea voastră. Știu din propria experiență cât de solicitantă poate fi munca de dascăl, dar fără o educație de calitate, fără dumneavoastră, țara nu are viitor. Trebuie să readucem aminte tuturor despre noblețea acestei profesii și să inspirăm tinerii să devină profesori”, a notat Andrian Candu.

Un mesaj de felicitare a transmis şi ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în care se menţionează că dascăli știu să modeleze destinele copiilor, să îi îndrume și să îi învețe să devină adulții de care țara noastră are nevoie.

„Vă mulțumesc pentru că faceți dovada profesionalismului și stoicismului în această frumoasă meserie, dar și cu multe provocări ale fiecărei generații de care aveți grijă. Echipa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării va fi mereu alături de fiecare dintre dumneavoastră și vom lucra pentru ca învățământul din Republica Moldova să fie unul modern și care să vă ofere cele mai bune condiții pentru a vă putea duce misiunea până la capăt”, se mai spune în mesajul ministrei Monica Babuc.

Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.

Foto: gds.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*