Proiect de 22,43 mil. USD pentru modernizarea serviciilor guvernamentale

Banca Mondială va oferi R. Moldova 22,43 mil. USD pentru realizarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”. Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Documentul prevede acordarea de către instituțiile Băncii Mondiale a două împrumuturi: 15 mil. USD vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și 5 mil. USD vor fi alocate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Alte 2,43 de mil. USD vor fi alocate activităţilor aferente realizării proiectului.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la eliminarea serviciilor publice depăşite de timp și la comasarea mai multor servicii, pentru sporirea calității și racordarea acestora la așteptările cetățenilor.

Foto: gov.md

4 Comments

  1. Banca Mondiala precis nu au abonament la jurnalTV, si pare ca nici pe fostei lor colege, Maia Sandu, nu-i prea dau mare importanta!

  2. Dacă se va face o reformă guvernamentală normal – nu va fi nevoie de peurmă de făcut de la început totul! Cine nu ar fi la conducere – instituțiile statului vor lucra ca ceasul elvețian!

  3. Principalșul banii să fie chelștuiți corect, să nu pățim și noi ca p timpul lui Filat, nici nu dovedeau ca banii să ajungă în țară. dar ei deja erau furați și împărțiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*