Promisiunile electorale ale Maiei Sandu și Andrei Năstase – În 2023, RM va întruni condițiile pentru a deveni membru al UE

Veniturile populației vor crește, iar salariul mediu va ajunge până la 11 mii de lei pe lună. Finanțările pentru instituțiile de învățământ vor crește, la fel ca și salariile cadrelor didactice, astfel fiind stârpite plățile informale, achitate de părinți.

Cheltuielile oamenilor pentru medicamente vor fi reduse cu 25%, fiind asigurat accesul populației la servicii medicale calitative. În țară va fi restabilit statul de drept, justiția, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. Totodată, Republica Moldova va îndeplini până în anul 2023 toate condițiile pentru a solicita să devină membru al Uniunii Europene. Acestea sunt angajamentele principale pentru următorii patru ani, pe care și le-a asumat Mișcarea de Rezistență ACUM și care au fost prezentate sâmbătă, 3 noiembrie, în cadrul unui eveniment public.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că aceste angajamente sunt doar o parte din obiectivele Mișcării, care pot fi realizate prin muncă, transparență, cu oameni onești și cu sprijinul partenerilor din UE.

„Noi vrem și putem construi o altfel de țară. O țară în care nimeni nu îndură foame și nu îngheață de frig, țară în care părinții sunt alături de copiii lor, iar copiii au grijă de propriii părinți, nu de părinții străini. Țară în care munca cinstită este prețuită, în care medicii, profesorii sunt respectați, iar oamenii sunt sănătoși și pregătiți să facă față provocărilor prezentului și viitorului. Țara în care legea este respectată cu sfințenie de către toți, fără excepție. Țara în care antreprenorii sunt sprijiniți să-și deschidă afaceri pentru a crea locuri de muncă și pentru a plăti salarii buni. Țara în care oamenii trăiesc în armonie, iar statul îi respectă pe toți deopotrivă și face totul pentru siguranța și bunăstarea lor”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a amintit despre protestele organizate, despre corturile instalate în centrul capitalei, menționând că au meritat efortul și că locul Republicii Moldova este în Europa.

„Este timpul ca noi, cei mulți și curajoși, să  stabilim ce urmează, ce este de făcut, cu ce oameni și în cât timp. Nu am nicio îndoială că noi vom fi cei care vom stabili din 2019 încolo ce se va întâmpla cu țara noastră. Și vă spun că nu avem o altă opțiune. Trebuie să ieșim masiv la vot și să votăm pentru libertate, demnitate, normalitate și un viitor prosper la noi acasă”, a menționat liderul PPPDA, notând că după 24 februarie 2019, R. Moldova va fi declarată din nou o țară liberă.

Foto: ipn.md

3 Comments

  1. Cine l-a cunoscut pe hotul de miliarde Filat, intelege din prima ca aceste angajamente ale blocului PAScuDA sunt niste macaroane electorale. Atita timp cit avem conflictul transnistrean si magari ca Maia si Nastase, care sa se numeasca pro-europeni, dar sa stea la masa cu Dodon, nu ajungem noi in UE.

  2. Ei singuri nu știu ce-i cu viața lor că ba stau cu Dodon ba cu Usatîi de mână, dar vor deja să ajună în UE.

  3. Eu nu cred in declaratiile slugilor lui Topa si Filat, mint la greu si fac companie electoral nimic mai mult cum se spune in popor se vor la treuca pentru a satesface interesele proprii nimic mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*