PSRM cere pedepsirea unioniștilor răzvrătiți

ntv.md

Fracțiunea PSRM a înregistrat în Parlament un proiect de Declarație a Legislativului care să condamne condamnă acțiunile unor localități care au semnat declarații de unire cu România, precum și „atragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de comiterea acestor acţiuni antistatale”.

În proiectul Declarației, PSRM susține că declarațiile de unire cu România sunt anticonstituţionale şi ilegale care urmăresc drept scop lichidarea statalităţii R. Moldova prin fuziunea ei cu România și un element al campaniei propagandiste lansate de forţele unioniste.

Autorii proiectului Declarației propun ca Parlamentul să condamne atât acţiunile ilegale ale primarilor şi ale consilierilor locali din mai multe localităţi, cât şi inerţia organelor de stat abilitate, inclusiv SIS, MAI, a Procuratura Generală, Cancelaria de Stat și Guvernul.

În proiectul Declarației se face apel către toate partidele politice să-şi desfăşoare activitatea în strictă corespundere cu Constituţia, cu legislaţia R. Moldova şi normele democratice unanim recunoscute.

Foto: ntv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*