PSRM dezaprobă inițiativa PDM de a modifica Constituția

PSRM condamnă categoric inițiativa PDM de a introduce integrarea europeană în Constituția țării ca orientare strategică a R. Moldova, potrivit unei declarații a formațiunii politice.

„Considerăm absolut inadecvată orice intervenție în textul Legii fundamentale, care nu a fost dezbătută cu publicul, nu are un sprijin larg din partea poporului și a majorității absolute a parlamentului. Vectorul strategic al dezvoltării țării poate și trebuie să fie determinat doar de poporul Moldovei printr-un referendum național”, se arată în declarația citată.

În același timp, PSRM și-a declarat angajamentul față de cursul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică. Socialiștii consideră că numai acest curs este capabil să asigure restaurarea economiei țării, reducerea prețurilor la resursele energetice pentru Moldova și revenirea produselor moldovenești pe piețele tradiționale.

Inițiativa de a introduce integrarea europeană în Constituția țării ca fiind orientarea strategică a țării a fost lansată ieri de liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Foto: socialistii.md

4 Comments

  1. PSRM vor să pună capăt cursului european și să federalizeze țara, acum e tot mai vizibil planul lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*