PSRM: Guvernarea și unele forțe politice folosesc sărbătoarea de astăzi în scopuri politice

Partidul Socialiștilor felicită cetățenii țării cu ocazia celor 27 de ani de independență a Republicii Moldova. Într-o declarație remisă presei, formațiunea regretă că atât actuala guvernare, cât și unele forțe politice folosesc una dintre cele mai importante sărbători în propriile scopuri politice, transmite IPN.

„Evenimentele pe care le urmărim în zilele de 26 și 27 august din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău discreditează și reduc semnificația și simbolismul acestei sărbători. Noi împărtășim nemulțumirea cetățenilor care protestează împotriva fărădelegilor regimului. Însă, noi suntem categoric împotriva participării la proteste a unioniștilor, care pledează pentru lichidarea statului moldovenesc, cât și a ex-miniștrilor și a actualilor deputați din Parlament, care mulți ani au fost parte a alianței anti-popor de la guvernare”, se menționează în declarație.

Socialiștii condamnă acțiunile „ambelor grupări politice pro-europene – a regimului de la guvernare, cât și așa-numitei „opoziții de dreapta”, care utilizează, pe de o parte, oamenii simpli, umilindu-le demnitatea, iar pe de altă parte, utilizează sărbătoarea de stat pentru atragerea maximă a atenției asupra acțiunilor sale politice” – se mai spune în declarația PSRM.

Partidul Socialiștilor se declară convins că misiunea forțelor sănătoase din societate este de a face tot posibilul pentru a trimite politicieni compromiși, care au fost la putere în ultimii nouă ani, la „coșul de gunoi al istoriei”. Iar poporul va face alegerea corectă la următoarele alegeri parlamentare.

Foto: ntv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*