PSRM a numit candidatul pentru Primăria Chișinău; Dodon: învingem cu o condiție

Consilierul municipal și purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban a fost ales unanim de membrii consiliului republican al PSRM în calitate de candidat la funcția de primar general al Chișinăului.

Anunțul a fost făcut, duminică, de către președintele Igor Dodon. Potrivit lui, în cadrul ședinței au fost examinate patru candidaturi.

„Sunt ferm convins că Ion Ceban este o persoana foarte pregătită, cunoaște foarte bine situația din Chișinău și are soluții pentru rezolvarea problemelor”, a spus Igor Dodon.

Președintele a mai declarat că în alegerile din mai un candidat de stânga are, în premieră, șanse să învingă, dar cu condiția că în campania electorală vor fi abordate problemele orașului și nu teme de ordin geopolitic.

Igor Dodon a menționat că au fost discutate și candidaturile pentru Bălți, dar că nu s-a luat o decizie finală. Totuși, Dodon a sugerat că acesta ar fi Alexandru Usatâi, un fost viceprimar din Bălți.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanâi, a declarat că miza alegerilor din Chișinău este foarte mare și că decizia finală de numire a lui Ion Ceban urmează s-o ia în timpul apropiat Executivul politic al PSRM.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că numirea sa în calitate de candidat la Primăria Chișinău este o mare responsabilitate. Ceban s-a lăudat că direct sau indirect demisia lui Chirtoacă s-a datorat socialiștilor. Proaspătul candidat a menționat că Chișinăul nu are un plan de dezvoltare strategică, iar în funcții trebuie numiți, pe bază de concurs, oameni profesioniști.

Ca și Igor Dodon, Ceban a spus că își dorește în campania electorală să aibă loc dezbateri pe problemele orașului și nu de ordin politic.

Alegerile locale anticipate pentru alegerea primarului Chișinăului vor avea loc la 20 mai a.c.

Foto: captură video 

1 Comment

  1. Socialiştii au mai participat la alegerile primarului capitalei cu Dodon,Grecianâi şi iată-i acu cu Ceban.Rezultatul v-a fi acelaş,fiindcă capitala este faţa ţării şi are ne3voie în primul rând de un primar capabil să reprezinte poporul fondator al acestui stat. Socialiştii încă n-au înţeles că româmii-moldoveni alcătuiesc marea majoritate
    peste 80%,ceia ce trebuie să reflecte capitala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*