R. Moldova va fi dosarul României de interes pe durata mandatului preşedinţiei Consiliul UE

De la 1 ianuarie 2019, R. Moldova va fi dosarul prioritar de interes la care are dreptul orice stat care preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Asigurările vin din partea senatorului român, Titus Corlăţean.

„Orice preşedinţie semestrială a UE are şi elemente importante de continuitate, respectiv duce mai departe o serie de dosare începute de alte preşedinţii şi trebuie să le finalizeze, dar are şi dreptul la dosare specifice de interes. Este clar şi am insistat din punctul de vedere al Parlamentului României, iar Guvernul român a acceptat ca viitoare prioritate, atenţia să fie concentrată asupra spaţiului estic, cu o specială privire asupra R. Moldova şi a partenerilor asociaţi ai UE. În primul rând este vorba despre o acţiune politică, deoarece trebuie să menţinem sprijinul politic, dar nu în ultimul rând aspecte de natură financiară, bugetară care trebuie să meargă mai departe”, a declarat Titus Corlăţean pentru TVR Moldova.

Fostul ministru de Externe al României, a mai subliniat că pentru Republica Moldova este foarte important ca după alegerile parlamentare din acest an, la Chişinău să fie creată o coaliţie pro-europeană.

Foto: b1.ro

3 Comments

  1. Inseamna ca e destul de posibil ca prin 2019 Moldova sa poata depuna cerere de aderare la UE. S-a muncit mult in ultimii doi ani pentru realizarea punctelor din Acordul de asociere si acum ca vom avea si asemenea suport din partea Romaniei, avem mari sanse.

  2. Este un mare plus pentru statul nostru , de care trebuie sa ne folosim pe deplin , si sa urmarim pasii grabiti in aderarea la UE! Romania ne poate ajuta considerabil pe mai multe planuri , cit si social , atit si economic!

  3. Chiar sper că după atâtea relații ridicate și dezvoltate, în anul reședinției române, Moldova să capete un suport și un progres consdereabil în integraea europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*