Rapoartele de la CEC combat precizările lui Usatâi despre „abonamentele” la TV; Lorena Bogza sare în capul breslei: faceți mizerie!

După ce a apărut înregistrarea audio pe Internet care a fost făcută de avocata Ana Ursu în care Renato Usatâi se referă la „colaborările” sale cu câteva instituții media din R. Moldova, liderul Partidului Nostru a precizat pe o rețea de socializare că discuțiile vizează perioada electorală din 2014 și că nu a comis nici o ilegalitate. Rapoartele financiare prezentate la CEC demonstrează însă o altă situație.

„Acest abonament (de 40 de mii euro cerute de JurnalTV – n.r.) s-a părut prea scump. Eu spun că abonamentul a fost propus în primăvara 2014, înainte de campania electorală. Sunt menționate și alte posturi TV. 3200 euro/lună – la RTR Moldova, 8000 euro – ProTV. Da, noi am achitat acestor posturi TV, cum au făcut și alte partide pentru difuzarea publicității electorale”, a scris Usatâi pe pagina sa de Facebook.

Portalul deschide.md scrie că a consultat rapoartele financiare prezentate de partidul „Patria”, cu care a candidat Usatâi la alegerile din 2014 şi a constatat că sumele menționate în discuția cu Ana Ursachi nu se regăsesc în documentele prezentate la CEC pentru publicitatea electorală în perioada octombrie-noiembrie 2014.

Astfel, „Patria” a achitat companiei ICS Pro Digital SRL (postul de televiziune ProTV) 106 512 lei sau 5729 euro potrivit cursului valutar din acea perioadă. Cât despre RTR-Moldova (compania TV-Comunicatii Grup SRL), la alegerile parlamentare „Patria” a achitat pentru publicitate 429 245 lei sau 23090 euro.

Deschide.md menționează că cifrele par să nu aibă nici o legătură cu sumele pentru așa-zisele „abonamente” despre care vorbeşte Usatâi în înregistrarea publicată pe Internet.

Prezentatoarea Lorena Bogza de la Pro TV, după ce l-a contactat pe Renato Usatâi, a scris pe o rețea de socializare că banii despre care se vorbește în înregistrare ar proveni din publicitate electorală și nu a scăpat ocazia să-și eticheteze colegii de breasla că ar face „mizerie” și nu jurnalism.

Foto: fb.com

1 Comment

  1. A incercat sa iasa din situatie Usatii dar tot așa a ramas 😀
    Vai de capul lui de minciunos ce este, recunoaste bai ca ai finantat, ca si asa este clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*